divendres, 5 de maig del 2023

Primer el Vendrell - Junts proposar accelerar el tràmit de llicències d’obres i crear l’Oficina de Control de Contractes

Fa 20 anys, el Vendrell era un exemple en la rapidesa per atorgar llicències tot el contrari de la situació que vivim aquests dies, a on som un dels municipis a on més es triga en rebre una llicència d’obres. No dubtem de la professionals dels treballadors i tècnics de l’Ajuntament, però queda clar que alguna cosa no funciona.

Per això des de la  candidatura de Primer El Vendrell - Junts ens comprometen a treballar intensament en reduir els terminis d’atorgament de les llicències, mirant de reorganitzar el departament d’urbanisme o incrementant els recursos humans i tècnics per fer-ho possible.

També hem vist que els grans contractes no tenen el seguiment i controls necessaris per part de l’Ajuntament, el que suposa que com hem vist, per exemple, en la neteja viària que es desconegui el nombre d’elements mòbils de que es fan servir o quan residus es generen diàriament. L’única fórmula de portar un control és amb la creació de l’Oficina de Control de Contractes, que permeti fer un seguiment del compliment de les clàusules d’aquests grans contractes.

A la vegada, hem comprovat que l’Ajuntament del Vendrell en aquests darrers 4 anys ha pagat gairebé 30 Milions € en factures que incomplien les normes bàsiques de la contractació pública, per contractes vençuts, per no seguir correctament el procediment o per haver de fer-se un tipus de licitació que no es va fer.

Això acabat suposant que els únics perjudicats siguin els proveïdors, al retardar-se els pagaments per part de l’Ajuntament, que en alguns casos poden arribar a ser d’entre 6 mesos i 1 any.

Per això creiem des de la candidatura Primer el Vendrell – Junts que s’ha de solucionar la problemàtica de la contractació a l’Ajuntament, primer acabant de veritat amb els contractes vençuts, a la vegada que eliminant certes males praxis que deriven en compres que incompleixen la Llei de contractes del Sector Públic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llasat anuncia que abandona la política municipal i no recollirà l’acta de regidor del Vendrell

El candidat de Primer el Vendrell Junts, Josep María Llasat, ha explicat en roda de premsa, que avui ha presentat la seva renúncia com a re...